شربت رضوی امام رضا نوشیدنی حلال (گوارا و مقوی)

طرز تهیه نوشیدنی شربت رضوی امام رضا نوشیدنی حلال (گوارا و مقوی)



عبارت از نوشیدنی است که آشامیدن آن در اسلام حلال است و قبل از طعام یا بعد از آن نوشیده می شود
این نوشیدنی از مویز بی دانه پاک شده تهیه میگردد بدین نحو که ده رطل آن را برای شراب آماده می کنند {رطل مساوی است با 340 گرم ده رطل بنابراین ده رطل حدود 3.400 کیلو گرم است}

طرز تهیه

مویز را شسته ، داخل ظرفی ریخته و آنقدر روی آن آب می ریزند بطوری که آب ، چهار انگشت بالاتر از دانه های مویز قرار بگیرد، میتوان در فصل پاییز یا زمستان در روزهای بارانی ظرف را سه روز در معرض باران قرار دهند تا آب صاف باران به داخل آن به مقدار یک رطل بریزد ، اگر باران صاف نباشد ، داخل آن ظرف از آب چشمه به همان مقدار می ریزند و خصوصیات آب چشمه این است که باید از سمت مشرق جاری شود و زلال ، شفاف و سبک باشد ، این آب خیلی سریع برودت و حرارت را قبول میکند و همین خاصیت دلیل بر شفافیت و صاف بودن آب می باشد.

سپس محتویات این ظرف را که آب خالص و دارای کشمش است در داخل یک دیگ پاک و نظیف قرار داده و روی آتش گذاشته ، تا مویز درون آب ، پخته شده ، باد کند و عمل بیاد ، سپس آن را فشرده ، آبش را صاف می کنند و شیره و عصاره آن را پس از صاف شدن دور از آتش به گوشه ای میگذارند ، می ماند تا سرد شود باز مجددا در دیگ ریخته و با حرارت ملایم می جوشانید ، با همین حرارت ملایم آنقدر جوشیده می شود تا دوسوم آن آب بخار شود و فقط یک سوم آن باقی بماند سپس از عسل طبیعی و خالص یک رطل داخل آن می ریزند و دوباره آن را می جوشانید تا کمی سفت شود (یعنی به مقدار همان وزن عسل از آب آن کم شود) ،سپس با بهره گیری از داروهایی گیاهی عبارتند از : زنجبیل،میخک،دارچین،زعفران،سنبل الطیب،عود، و مصطکی را تهیه نمودند و نسبت های ، زنجبیل ، زعفران، و میخک از هر یک به وزن 2/5 گرم و از دارچین ،سنبل الطیب و مصطکی هر یک 1/5 گرم را جداگانه کوبیده داخل پارچه ای نظیف می ریزند و اطراف آن را را محکم می بندند سپس آن پارچه را داخل آن نوشابه ی گوارا قرار می دهند ، ضمن آن که ظرف را به ملایمت حرارت داده پارچه را هم می فشارند تا عصاره همه ی آن دواها به داخل بچکد ، سپس محتوای ظرف را به هم می زنند و پس از سرد شدن آن ،سه ماه با آن دست نمی زنند تا همه مواد درون ظرف با یکدیگر ترکیب شوند ، سپس می توانید آن را مصرف کنید .

مقدار مصرف

مقدار مصرف این نوشابه حلال یک لیوان تا دو لیوان از آن نوشیدنی طیب و حلال می باشد امام فرمود: ای خلیفه هرگاه خواستی از این شراب مصرف کنی پس از خوردن طعام مورد نیاز سه قدح از این نوشابه بنوش ، اگر این کار را ادامه دهی به اذن خداوند در تمام مدت شبانه روز از درد های نقرس و باد های دیگر و درد های اعصاب ، مغز معده و بعضی از بیماری های کبد و طحال و روده خود را ایمن و مصون ساخته ای.
سپس اگر احساس به نوشیدن آب پیدا کردی از همان نوشیدنی حلال به اندازه ی نصف آنچه می آشامی ، بنوش ! این شراب حلال برای بدن اغلب مردم سودمند است زیرا سلامتی بدن بسته به مواد غذایی و نوشیدنی ها و فساد بدن هم بوسیله این دو عامل تامین می شود ، پس اگر این دو شرط را خوب مراعات کردی ، بدن سالم می ماند و چنانچه این دو عامل فاسد باشند بدن هم به فساد و بیماری می گراید.

برگفته از کتاب طب النبی و طب الائمه
برای ارسال نظر وارد شوید ورود
مجله طب اسلامی
اطلاعاتی در مورد نظر اسلام در رابطه با حفظ سلامتی بدن - مجموعه ای از سخنان طبی قرآن ،احادیث پیامیر و امامان همچنین پدر طب اسلامی ایران آیت الله تبریزیان و کتاب های حیله المتقین و طب النبی و طب الائمه
جستجو

برچسب ها : #تصفیه خون , #کک و مک , #فواید روزه , #مسواک زدن , #پیسی , #سفتی آلت , #بوی دهان خوش , #آویشن و نمک , #بلغم , #شکم درد , #درد دندان , #جذام , #گلو درد , #خضاب , #مشکک , #شانه زدن , #کندر , #خلال دندان , #چوب اراک , #آب فاطر